tvojstav.com

informacije - činjenice - stavovi

Fudbalska javnost u Srbiji ne veruje u prolaz grupne faze fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

Više od polovine ispitanika pre prve utakmice reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstu u fudbalu smatra da fudbalska reprezentacija Srbija neće proći grupnu fazu takmičenja, odnosno ako to i uradi to će biti sa druge pozicije u grupi. Ovu prognozu imaju ispitanici koji su se predstavili kao ljubitelji fudbala, bivši fudbaleri, aktivni i bivši treneri, ali i oni ispitanici koji su se deklarisali kao navijači fudbalskih klubova Crvene Zvezde i Partizana. U prolazak Srbije u osminu takmičenja najviše veruju ispitanici koji su sebe predstavili kao ljubitelji sporta.

U anketi je ispitanicima omogućeno da budu selektori. Prema mišljenju 789 „selektora“ idelani tim reprezentacije Srbije u fudbalu bi činili: Vanja Milinković-Savić, Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Nemanja Gudelj,Saša Lukić, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

Samo 13 učesnika ankete nije upoznato da se u Nemačkoj održava Evropsko prvenstvou fudbalu što govori da su ispitanici koji su se opredelili da popune anketu pripadnici sportsko-fudbalske javnosti. U prilog ovog zaključku govori podatak iz pitanja o samopercepciji ispitanika gde je najveći broj ispitanika sebe predstavio kao ljubitelji sporta (45,2%), ljubitelj fudbala (19,6%). Kao navijače fudbalskih klubova Crvene Zvezde predstavilo je 7,5%, a Partizana 10,2%. Među ispitanicima 9,4% su bivši fudbaleri.
Ovu anketu su popunili oni koji su na razne načine vezani za fudbal. U prilog tome govori podataka da će 34,5 ispitanika pratiti sve utakmice, a skoro isti procenat 35,8% učesnika ankete je naveo da će pratiti većinu utakmica i sve utakmice reprezentacije Srbije. Nešto više od petine ispitanika (21,2%) izabrao je odgovor:“pratiću najinteresantnije i sve utakmice reprezentacije Srbije“.
Najveći broj ispitanika, njih 68,1%, izjavilo je da će utakmice Evropskog prvenstva u Srbiji gledati u svom domaćinstvu ili sami ili sa članovima porodice ili prijateljiima. Za opciju kafana i kafića se opredelilo nešto manje od 10,7%.

Kada se uporede podaci sa rezultatima iz ankete iz 2012. godine sa svetskog prvenstva z Južnoj Africi može se zaključiti da nema značajnijih razlika.


Metodologija istraživanja

Online anketa o stavovima ispitanika o nastupu reprezentacije Srbije u fudbalu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj je realizovan na prigodnom uzorku ispitanika na način što je link ankete širen na Instagram nalogu tvojstav.com uz plaćenu promociju.
Izveštaj o nalazima dosadašnjeg toka ankete obuhvata uzorak od 789 ispitanika, koji su anketu popunili sa 748 jedinstvenih IP adresa.
Prva anketa je popunjena 07.06.2024 u 14:55, dok je poslednje popunjena anketa koja je ušla u izveštaj popunjena 10.06.2024 u 19:02. Prosečno trajanje popunjenih ankete je 2 minuta i 29 sekundi.

Za dodatne informacije o istraživanju možete se obratiti na office@tvojstav.com

Fudbalska javnost u Srbiji ne veruje u prolaz grupne faze fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

Ostavite odgovor

Idi na vrh