English Srpski Српски

Питања и одговори

Да ли може свако да направи своју анкету користећи сервис TVOJ STAV?

Да, TVOJ STAV је сервис који омогућује свакоме ко има приступ интернету да направи анкету за своје потребе.

Шта је све потребно да бих креирао/ла своју анкету?

Довољно је само да се региструјеш на TVOJ STAV. Након регистрације и пријаве на систем, у главном менију ће се појавити нова ставка "Твоја радионица". У радионици можеш управљати својим анкетама (креирање, брисање, гледање резултата).

Како да се региструјем на сајт TVOJ STAV?

Регистрација се састоји из два корака: Одабирање лозинке и активације. У горњем десном углу екрана постоји линк "Региструј се". Када кликнеш на тај линк можеш изабрати своју лозинку и и-мејл адресу на коју ће ти стићи линк за активацију налога. Након овог корака на дефинисану е-маил адресу ће стићи линк за активацију. Након клика на тај линк, твој налог биће активиран и можеш да се пријавиш на систем.

И-мејл са линком за активацију ми није стигао иако сам изабрао/ла лозинку и и-мејл адресу. Зашто?

Можда сте уписали погрешну и-мејл адресу. Ако је адреса ипак исправна, проверите да ли вам је и-мејл стигао у сандуче за непожељну пошту (SPAM).

Како да се пријавим (улогујем) на сајт TVOJ STAV?

Да би сте се пријавили (улоговали) на сајт, морате бити регистрован корисник. Уколико сте се већ регистровали, кликните на линк "Пријави се" у горњем десном углу екрана, упишите и-мејл адресу коју сте користили приликом регистрације у поље "Корисничко име" и лозинку из првог корака регистрације у истоимено поље. Притиском на ENTER тастер или кликом на дугме "Пријави се", систем ће проверити унете податке и пријавити вас на систем уколико су подаци тачни

Шта је јавна, а шта приватна анкета?

Јавна анкета је свака анкета до које се може доћи претрагом на сајту и која се налази видљива на било којој страници сајта - самим тим може је попунити сваки посетилац сајта TVOJ STAV. Ове веб анкете се шаљу свим испитаницима који се налазе у нашој и-мејл листи. Анкете које су сакривене од посетилаца сајта TVOJ STAV и које служе за спровођење приватног истраживања називају се приватне.

Направио/ла сам анкету и не знам шта даље?

Након што сте направили анкету која садржи једно или више питања, проверите за сваки случај како ће она изгледати вашим испитаницима (кликом на линк "Како изгледа ова анкета?" испод имена веб анкете). Када сте се уверили да анкета нема словних или логичких грешака - активирајте анкету притиском на иконицу са зеленим троуглом (play дугме) која се налази испред имена веб анкете. Након активације веб анкете можете линк за попуњавање слати испитаницима из ваше циљне групе (линк за попуњавање анкете ћете добити уколико кликнете на линк "Web адреса анкете"). Уколико сте приликом креирања веб анкете нисте обележили кућицу "Анкета је приватна", она ће се појавити на почетној страници сајта TVOJ STAV и сваки посетилац ће моћи да је попуни.

Направио/ла сам анкету и послао (објавио) линк анкете својим испитаницима, али нисам добио ни један одговор. Зашто?

Проверите да ли сте активирали анкету. Уколико је анкета активирана, проверите да ли сте послали исправан линк својим испитаницима. Уколико сте сигурни да је линк веб анкете исправан, онда нико још увек није попунио анкету.

Претрага: Како могу да пронађем јавне анкете које су некада биле на насловној страни сајта TVOJ STAV, а сада се не виде?

У горњем делу екрана постоји поље за уношење кључне речи претраге. Након уношења кључне речи / кључних речи, притисните тастер ENTER и сачекајте да вам се врате резултати претраге. Уколико за задату кључну реч или више кључних речи не добијете ни један резултат, покушајте са мање кључних речи или неком сличном.

Шта је то Варијабла?

Варијабла је класа појава или особина које се мењају и појављују у најмање два модалитета. Према њеној функцији у одређеном истраживању, варијабла може бити зависна и независна. Једно питање у анкети има најмање једну варијаблу.